h

Gratis openbaar vervoer buiten de spits in Wageningen

25 juni 2018

Gratis openbaar vervoer buiten de spits in Wageningen

​Wageningen is slecht te bereiken met het openbaar vervoer. Dat weet iedereen die er wel eens is geweest. Ons plan maakt het niet beter te bereiken, maar wel goedkoper! 

SP Wageningen is met de Gelderse SP afdeling bezig met de Reisvrij beweging. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat gratis reizen met het openbaar vervoer buiten de spits mogelijk moet zijn. 

De provincie is elk jaar zo'n 130 miljoen euro kwijt aan concessies met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is in de daluren vaak slecht bezet, maar moet toch rijden. Als de provincie er toch al voor moet betalen dat het rijdt, dan kunnen we regionale treinen en bussen in de daluren net zo goed gratis maken! Van 07:00-09:00 en 17:00-18:00 zijn de betaalde uren, de rest is op kosten van de provincie. 

Reizen met het openbaar vervoer is beter voor het milieu, verlicht lasten van files en zorgt ervoor dat mensen die geen andere keuze hebben ook nog altijd overal kunnen komen

Op de website https://gelderland.sp.nl/reisvrij kan je meer informatie vinden over gratis reizen buiten de spits binnen Gelderland en de lopende acties.

- Daniel Gerritsen

Reactie toevoegen

U bent hier