h

Nieuws van de afdeling

28 augustus 2022

De SP werkt aan een zelfstandige afdeling in Ede

Op dit moment is er een werkgroep bezig een goede basis te leggen voor een zelfstandige afdeling van de SP in Ede. Ede, wat nu nog onder de Afdeling Wageningen valt, zal medio eind 2022 begin 2023 een zelfstandige afdeling zijn.

Lees verder
16 juli 2022

Actievergaderingen

Foto: Sven

Op de Algemene Leden Vergadering van7 april zijn er enkele voorstellen gedaan voor potentiële acties. Dit zijn geen protestacties, maar onderwerpen die op het moment spelen en waar, in de toekomst, een specifiekere actie aan gekoppeld kan worden. Omdat er bij elke actie nieuwe vragen opduiken en omdat het organiseren van acties tijd kost zijn er ‘actievergaderingen’ in het leven geroepen. Deze vergaderingen zullen elke eerste vrijdag van de maand plaatsvinden. Tijdens deze vergaderingen houden wij elkaar op de hoogte van de ontwikkelingen binnen elk actieonderwerp, omdat elk actieonderwerp verschillende thema’s (sociale zekerheid, vervoer, klimaat, huisvesting etc) omvat. Zo kunnen wij elkaar ondersteunen om gezamenlijke acties op te zetten waar dat direct relevant is. Hieronder een overzicht van de actievoorstellen waar wij ons als afdeling nu verder in verdiepen. De volgorde zegt overigens niets over wat prioriteit heeft.

Lees verder
16 juli 2022

Voorwaarts: Een opfrissende (fiets)tocht

Foto: Sven

Op 1 mei, Dag van de Arbeid, maakten wij met een groep van vijftien SP’ers en sympathisanten een fietstocht langs verschillende actieplekken in Wageningen. Bij elke plek liet Jo Soolsma foto’s zien en vertelde hij iets over acties op die plek. Ook keken wij vooruit naar mogelijke nieuwe acties. Het liet zien dat SP Wageningen een rijke geschiedenis heeft en—zelfs zonder zetels in de gemeenteraad—niet stilstaat. Jo benadrukte dat de SP nooit alleen heeft actiegevoerd, maar dat altijd samen deed met bewoners, partijen, bewegingen en organisaties. Hier zullen wij ook mee doorgaan.

Lees verder
31 januari 2022

Eindeloos opschalen, ook in Barneveld?

De afgelopen jaren is de Nederlandse landbouwsector drastisch opgeschaald, aangejaagd door organisaties zoals de Rabobank en mogelijk gemakt door ondoordacht beleid vanuit den haag.(1, 2) Waar heeft de eindeloze opschaling en het beleid van den haag toe geleidt? Nederland is nu de twee na grootste exporteur van landbouwproducten wereldwijd, de gemiddelde schuld van een boerenbedrijf is opgelopen tot zo’n 1,3 miljoen en dat terwijl meer dan de helft minder dan modaal verdient. Tegelijkertijd maakte de Rabobank de afgelopen 5 jaar 3 miljard euro winst in de food- en agrarische sector.(2, 3) Hiernaast is de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof vrijwel hetzelfde gebleven vergeleken met 1990, terwijl we al jaren weten dat de uitstoot veel te hoog is.(4)

Lees verder
17 november 2021

Moomin Ait-Imchi stopt als fractievoorzitter

Foto: SP / SP.nl

Onlangs heeft onze afdeling besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. Daarnaast heeft onze fractievoorzitter Moomin Ait-Imchi (SP) ervoor gekozen om eind november afscheid te nemen van de Wageningse gemeenteraad. Hij is onlangs afgestudeerd en begint binnenkort aan een nieuwe baan in de advocatuur.

Lees verder
28 juni 2021

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 OPROEP!!

Op 16 maart 2022 zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Wageningen. Uiteraard willen we dit jaar weer mee zodat de SP in het stadhuis haar stem kan laten horen. Ben je lid van de SP en lijkt dit jou wel iets? Meld je dan uiterlijk 1 augustus 2021 via wageningen@sp.nl. Aan kandidaten wordt verzocht om hun kandidaatstelling duidelijk te motiveren en een CV mee te sturen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier