h

KORT INTERVIEW: Nr. 3 Anne Walther

12 februari 2018

KORT INTERVIEW: Nr. 3 Anne Walther

Foto: SP

Anne Walther is de nummer 3 op de lijst. Voor Anne Walther is het de eerste keer dat zij op de lijst staat. 

Wat is de reden dat jij de politiek in wilde?
Dat is een best lang verhaal. Toen ik 8 jaar geleden naar Wageningen kwam was ik er nog van overtuigt, dat ik met wetenschap de wereld zou kunnen verbeteren. Over de jaren is dit erg verandert, en ik heb begrepen dat politiek een veel belangrijkere rol speelt. Toen ik dan de kans kreeg om voor de SP de gemeenteraad in te gaan was dat natuurlijk helemaal mooi: Ik heb al door mijn werk voor onder andere de Green Office, de studentenraad en Amnesty International mijn best gedaan om Wageningen nog mooier te maken, en nu kan ik dat in de gemeenteraad voortzetten.

Wat doe je in jouw vrije tijd?
Stiekem heb ik helemaal geen vrije tijd. Ik werk fulltime, studeer en werk dus voor de SP. Dat is al best wat, maar ik zie dit allemaal eigenlijk een beetje als mijn passie, en heb dus van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Mocht ik toch een keertje een rustige dag hebben hou ik van wandelen of hardlopen met mijn hond (ik heb ook een Facebook groep voor hondeneigenaren in Wageningen opgezet om met de honden samen af te spreken) en lezen (ik heb een Facebook groep opgezet om mensen in Wageningen de kans te geven om boeken met elkaar te delen). Daarnaast vind ik (eetbare) planten super interessant en kweek tropische fruitplanten.

Waar wil jij je voor inzetten?
Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn de hoofdpunten van de SP. Dus grof gezegd: Daar ga ik me voor inzetten. Met dit in je hoofd kun je natuurlijk aan veel denken: betaalbare woningen voor iedereen, genoeg werk voor iedereen, de leefbaarheid van de stad op een goed niveau houden. Ook duurzaamheid speelt hier een rol, of betere integratie tussen Wageningers en de studenten. 

Waarom moeten Wageningens op jou stemmen in maart?
Ik ben een persoon die erg aan haar principes vast houdt, en als ik iets zie wat ik oneerlijk vind ga ik er iets aan doen. Ik ga mijn mond niet houden omdat het comfortabel is, maar doorzetten wat voor de samenleving in Wageningen het beste is. Door zowel student als ook werkende in Wageningen te zijn heb ik een breed netwerk en over de jaren veel inzicht gekregen over wat er als goed gaat en wat beter kan. Ik zal ook mijn best doen om zo veel mogelijk met mensen in gesprek te gaan om altijd op de hoogte te blijven over wat er allemaal speelt in de stad. Voor mijn kiezers zal ik de sociale stem in de gemeenteraad zijn. 

U bent hier