h

Nieuws uit 2010

27 november 2010

Wij willen werk, geen armoede

Met een bus vol, voornamelijk medewerkers van de Permar, trokken we naar Den Bosch naar de manifestatie 'Armoede werkt niet', waar zich 1500 mensen verzamelden om te protesteren tegen de afbraak van de WSW. Meer dan verwacht. De zaal in de Brabanthallen moest aan het begin van de manifestatie al snel groter gemaakt worden.

Lees verder
26 november 2010

SP en PvdA willen WSW op peil houden

Steun ons in de strijd tegen gedwongen werkloosheid! Job Cohen roept iedereen op om samen met de SP en de PvdA op 27 november aanwezig te zijn bij een manifestatie in de Brabanthallen.

Lees verder
23 november 2010

De toekomst van onze PERMAR

De vorige regering heeft gegraaid in de Sociale werkvoorzieningen (WSW). Dat betekent bijvoorbeeld dat Permar (ons Wageningse WSW bedrijf) in het komende jaar 1,2 miljoen moet bezuinigen. De nieuwe regering doet daar nog een paar kolenschoppen bij en zet de botte bijl in nog meer sociale voorzieningen.

Lees verder
19 november 2010

ARMOEDE WERKT NIET

ARMOEDE WERKT NIET
Het nieuwe kabinet Rutte gaat fors hakken in de sociale voorzieningen. De mensen met een een arbeidsbeperking (onder meer Wajongers, de jong gehandicapten en WSWers) zullen inkomen en mogelijkheden moeten inleveren. De voorgenomen maatregelen zullen de meest kwetsbare mensen gaan het hardst gaan treffen.
Als u met ons mee wilt dan hebben we nog plaats in de bus die om ca 09.30 uur uit Wageningen vertrekt en om 15.00 uur weer terug is.
U kunt zich opgeven via info@wageningen.sp.nl, bellen of mail sturen naar Jo Soolsma

Lees verder
28 oktober 2010

Een interessante avond

Op woensdagavond 27 oktober vond de avond over privatisering van de postbezorging, georganiseerd door de SP afdeling Wageningen, plaats. Er was een mooie opkomst en door de aanwezigheid van diverse postbodes en diverse ex-postbezorgers hadden we een goede inhoudelijke discussie.

Lees verder
20 oktober 2010

Postkantoor Wageningen sluit per 1 november

Het postkantoor aan het Plantsoen in Wageningen sluit per 1 november. Deze sluiting is onderdeel van het plan om in totaal 250 postkantoren in Nederland te sluiten. Na het voltooien van deze actie (in 2013) is Nederland het eerste Europese land zonder postkantoren. Met het sluiten van de postkantoren komen er ook ca 2400 arbeidsplaatsen te vervallen.
De verzelfstandiging van de PTT in 1989 en de steeds verdergaande liberalisering van de postmarkt heeft in Nederland al veel ongemak opgeleverd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier