h

Nieuws uit 2004

23 december 2004

Enquête kinderopvang ook in Wageningen

Per 1 januari 2005 is de nieuwe wet op de kinderopvang van kracht. In plaats van de maandelijks ouderbijdrage te betalen moet u nu zelf de vergoeding voor de opvang terugvragen bij het Rijk en uw werkgever. Die verandering heeft nogal wat voeten in de aarde. Vooral het invullen van de formulieren en het voorschieten van de rekeningen levert problemen op.

Lees verder
16 december 2004

Geef Super de Boer de rode kaart!

Aanstaande zaterdag (18 december) staat Milieudefensie Wageningen van 10.30 - 15.00 bij Super de Boer in Bennekom. Milieudefensie roept de klanten op om zaterdag geen druiven te kopen bij Super de Boer. Deze bevatten namelijk teveel landbouwgif.

Lees verder
10 december 2004

Cursus: hoe voorkom ik uitzetting

Van Harte Pardon Wageningen heeft inmiddels een noodtelefoon met alarmlijst, ter bescherming van uitgeprocedeeerde asielzoekers.
De cursus ´hoe voorkom ik een uitzetting van een vluchteling´ wordt gegeven om onder meer deelnemers/sters goed voor te bereiden. Iedereen kan de cursus volgen, oud of jong.

Lees verder
5 december 2004

HOV sinterklaas surprise

Vanaf 12 december wordt lijn 84 opgeheven. De derde opeenvolgende vervoersmogelijkheid, die uit Wageningen verdwijnt. Een leuke surprise zo rond Sinterklaas. Ondanks eerdere mooie woorden van de gemeente werd de bevolking hierover niet geraadpleegd. De bevolking werd evenmin op de hoogte gesteld van deze verdere aantasting van het Openbaar Vervoer van en naar Wageningen. De verantwoordelijk wethouder vindt het "een verbetering en een eerste aanzet voor een Hoogwaardig Openbaar Vervoer" (HOV).

Lees verder
25 november 2004

Café Pardon

Op 25 november werd weer Café Pardon gehouden in La Fraternité, zoals elke laatste donderdag van de maand. Het was een drukbezocht muziekfeest met ook een groot aantal vluchtelingen.

Lees verder
24 november 2004

Aktie tegen het slopen van bruikbare panden in Wageningen

Woensdag 24 november 2004, is het terrein van de voormalige garage/autobedrijf Kirpestein bezet. Het Wagenings Kraakoverleg heeft hiertoe besloten om het te gemakkelijk afgeven van sloopvergunningen door de gemeente aan de kaak te stellen. Het Wagenings Kraak overleg wil betaalbare woon-werkruimte voor woongroepen en betaalbare woonruimte voor iedereen. Dus: geen dure koopwoningen bouwen maar betaalbare huurwoningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier