h

Moomin Ait-Imchi stopt als fractievoorzitter

17 november 2021

Moomin Ait-Imchi stopt als fractievoorzitter

Foto: SP / SP.nl

Onlangs heeft onze afdeling besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. Daarnaast heeft onze fractievoorzitter Moomin Ait-Imchi (SP) ervoor gekozen om eind november afscheid te nemen van de Wageningse gemeenteraad. Hij is onlangs afgestudeerd en begint binnenkort aan een nieuwe baan in de advocatuur.

Moomin Ait-Imchi: ‘Ik besloten om te stoppen omdat mijn nieuwe baan in deze beginperiode al mijn aandacht vraagt en dat niet te combineren is met het werk van een eenmansfractie in de raad. Daarnaast heb ik een andere invulling van hoe ik mijn politieke ambities wil vervullen. Hierdoor ben ik tot de conclusie gekomen dat ik een andere weg wil inslaan binnen de politiek. Ik heb een leuke tijd gehad bij de SP en zal met trots en vreugde terugkijken op de afgelopen jaren. Ik ben de partij dankbaar dat ik mij mocht ontwikkelen. De beslissing om te stoppen met het raadslidmaatschap was geen eenvoudige, maar mijn ambities binnen de politiek was het doorslag. Mijn linkse en groene idealen zullen niet verdwijnen en in de nabije toekomst heb ik zeker aspiratie om politiek actief te blijven. Ik wil zowel het huidige als het oude bestuur en mijn (ex-)fractiegenoten bedanken voor alle hulp en ondersteuning in de afgelopen jaren. Ik wil de volgende mensen speciaal bedanken: Luuk Croijmans, Jo Soolsma, Frank Bos, Robin van Ee, Judith Keizer, Diederik van der Loo en Yare Calis.’.

Moomin kwam in 2018 in de gemeenteraad en voerde onder andere het woord over het sociaal domein. Als bestuur van de SP Wageningen willen we via deze weg onze waardering uitspreken voor de inzet die Moomin de afgelopen jaren heeft getoond binnen de SP. De belangrijkste motivatie voor Moomin was het opkomen voor de positie van mensen die extra steun nodig hebben.

Steunfractielid Luuk Crooijmans: ‘Moomin was 19 toen hij de Raad in ging. Moomin heeft zijn taak als enig raadslid voor de SP snel en effectief opgepakt en hij heeft laten zien dat een Raadslid ook met weinig ervaring van veel betekenis kan zijn. Ik heb Moomin zien ontwikkelen tot een gerespecteerd, constructief en ook kritisch raadslid. Ik ga mijn maatje in de raad missen en de gezellige momenten tijdens zijn raadsperiode.’

Vragen kunnen schriftelijk verzonden worden naar: wageningen@sp.nl Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op: +316 33164774

Reactie toevoegen

U bent hier