h

Extreemrechts ontsiert verkiezingsborden in Wageningen

19 maart 2019

Extreemrechts ontsiert verkiezingsborden in Wageningen

Foto: J. Keizer

Posters met smakeloze teksten als “Wil je ons land spoedig dood, stem dan groen of rood” zijn op diverse verkiezingsborden in Wageningen geplakt. Het zijn posters van Voorpost, een extreemrechtse ondergrondse beweging.

De SP maakt zich zorgen over deze groeperingen die in Wageningen actief zijn, en neemt krachtig stelling tegen de toenemende onverdraagzaamheid in Nederland en de opkomst van extreemrechtse partijen en groeperingen.

Een paar weken geleden zagen we al posters van Identitair Verzet, en nu hangen er op verschillende plekken posters van Voorpost.

Dit zijn racistische, extreemrechtse bewegingen waarvoor wat ons betreft geenruimte mag bestaan, en zeker niet in Wageningen. 

Foto: SP
Bovendien zijn de verkiezingsborden bedoeld voor partijen die meedoen aan de aanstaande verkiezingen. Onze vrijwilligers hebben al een aantal posters van deze clubs verwijderd, en we willen iedereen oproepen dit ook te doen.

Morgen zijn de verkiezingen, de kans om de leugens van extreemrechts af te straffen. Ga daarom vooral stemmen!

Voor een overzicht van onze ideeën voor Gelderland, zie https://gelderland.sp.nl/.

Reactie toevoegen

U bent hier