h

Vliegverkeerd Wageningen

7 november 2018

Vliegverkeerd Wageningen

Foto: ANP/Archief

In Wageningen is de werkgroep Vliegverkeerd Wageningen opgericht om een kritisch geluid te organiseren tegen de uitbreidingsplannen van Lelystad Airport. SP Wageningen was al in 2017 zeer kritisch op de plannen.

Het ging uiteraard over de plannen voor het uitbreiden van Schiphol d.m.v. het verplaatsen van de vakantievluchten naar Lelystad. 

(Zie https://wageningen.sp.nl/nieuws/2017/11/wageningen-en-het-binnenveld )

De afgedwongen ‘belevenisvlucht’ in augustus 2018 om de overlast te ervaren heeft duidelijk gemaakt dat de luchtvaartlobby ons aardig te pakken had en Minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) weigert te luisteren naar kritische geluiden van de burgers. Zelfs de aangepaste MER die de overlast opnie

uw in kaart had gebracht heeft duidelijk aangeven dat de Wageningers. Een reactie van de flinke overlast gaan ervaren indien de plannen voor de uitbreiding van Lelystad doorgaan.

Maandag 19 november organiseert de werkgroep Vliegverkeerd Wageningen een informatieavond op het stadhuis (Markt 22). Deze bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk. De bijeenkomst begint om 19.45 uur.

De uitnodiging van deze werkgroep ondersteund de SP nadrukkelijk en hoopt van harte dat de inwoners van Wageningen de politiek zal betrekken in hun acties.

Foto: SP

Bijlage: nieuwsbrief1 werkgroep Vliegverkeerd Wageningen

Reacties

Om gezondheidsredenen en milieu redenen tegen vliegtuigen.

Reactie toevoegen

U bent hier