h

SP food- en filmcafé: Radio Kobani (Syrische oorlog)

4 februari 2018

SP food- en filmcafé: Radio Kobani (Syrische oorlog)

Foto: SP

SP-Wageningen gaat van start met een reeks food&filmcafe's. Het zal een vertonings-ontmoetingsplek zijn met eten, documentaires en achtergrondinformatie. Aanstaande vrijdag 9 februari vertonen we de bekroonde documentaire Radio-Kobani en gaat over de gelijknamige totaal verwoeste Noord-Syrische stad die acht maanden lang werd bezet door Islamitische Staat en werd bevrijd.

De film ontwikkelt zich van een sci-fi nachtmerrie tot een opbeurend verhaal over verzet, gratie en de kracht van het leven, aldus IDFA. Te midden van al het oorlogsgeweld afgelopen jaren heeft zich in Noord-Syrië een revolutie voltrokken. Toch horen we er nauwelijks iets over. In Rojava, de lokale naam voor Syrisch Koerdistan, zijn burgers bezig met een ongekend politiek experiment: ze bouwen een stateloze democratie. Terwijl Syrische burgers hunkeren naar vrede, zorgt Turkije echter sinds twee weken voor een nieuwe oorlog in dit gebied. "Onacceptabel en onbegrijpelijk" vindt Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de Socialistische Partij, dat onze bondgenoten in de strijd tegen IS nu worden aangevallen door een NAVO-partner.

De internationale gemeenschap moet deze aanval veroordelen en stoppen. De wereld juichte toen de volksbeschermingseenheden van Rojava IS versloegen en diverse steden bevrijden en nu is ze stil...

Met het organiseren van deze avond hoopt SP-Wageningen inzicht te geven in de situatie en de stilte te doorbreken. Socioloog Joost Jongeren (WUR) en kandidaat voor de SP-Wageningen, zal de avond inleiden en aansluitend is er ruimte voor vragen en discussie.

Vooraf kan er Syrisch-Koerdisch gegeten worden, hiervoor is reserveren noodzakelijk (info@vreemdestreken.nl).

Het eten begint om 18:00 uur en kost afhankelijk wat je kan missen 10,-, 12,50 of 15,-.

De filmavond start om 20:00 uur en is gratis toegankelijk. De aktiviteit wordt gehouden bij Vreemde Streken aan de Bevrijdingsstraat 38 in Wageningen. Komt het zien en zegt het voort!

Reacties

ik ga reserveren
goed initiatief.

Leuk om te horen. Tot vanavond

Reactie toevoegen

U bent hier