h

Kort interview: Nr 2. Luuk Croijmans

22 januari 2018

Kort interview: Nr 2. Luuk Croijmans

Luuk Croijmans is de nummer 2 op de lijst en steunfractielid. Hij behandelt voornamelijk onderwerpen over ruimtelijke ordening. Een heel belangrijk maar pittig gebied. Voor Luuk Croijmans is het de eerste keer dat hij op de lijst staat. 

Wat is de reden dat jij de politiek in wilde?
“Ik had tot een jaar geleden mezelf niet in de politiek gezien. Steeds meer zaken veranderen in mijn opinie in slechte zin en ik wilde hier niet meer alleen over discussieren, maar ook iets aan doen. Dit heeft mij doen besluiten lid te worden van de SP. Al snel werd ik steunfractielid van de SP Wageningen, om op die manier te proberen te helpen verandering te weeg te brengen en dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten me ook kandidaat te stellen als raadslid.”

Wie is Luuk Croijmans
Luuk (1994) is de nummer twee van de lijst . Tevens is hij steunfractielid. Hij behandelt alle onderwerpen die betrekking hebben op ruimtelijke ordening.

Wat doe je in jouw vrije tijd?
“In mijn vrije tijd vrijwillig ik regelmatig op festivals, ben ik actief op jongerenvereniging Unitas en help ik een Eritreese statushouder om de Nederlandse taal te beheersen. Ook ben ik niet verlegen om af en toe wat te gamen, waar de tijd het toe staat natuurlijk.”

Waar wil jij je voor inzetten?
“Ik wil me in Wageningen inzetten om meer huisvesting te realiseren voor alle Wageningers. Naar mijn mening worden er op dit moment te vaak groepen tegenover elkaar uitgezet als het om huisvesting gaat, maar ik wil dat er gewoon voor iedereen die in Wageningen wil wonen toepasselijk huisvesting is. Ook maak ik me hard tegen onnodige uitbreidingen in het prachtige Wageningse buitengebied. Het, door de provincie opgelegde, ''rondje Campus'' en de afgeketste ontwikkelingen van de ''pandaparkeerplaatsen'' zijn voorbeelden van onnodige uitbreidingen in het buitengebied, en ik zal me dan ook hardmaken om dit tegen te gaan.”  

Waarom moeten Wageningers op jou stemmen in maart?
“Hier zou ik kunnen zeggen dat ik een enorme harde werker ben en bereid ben ver te gaan om mijn doelen te behalen, maar eigenlijk vind ik het niet belangrijk om u te vertellen waarom u specifiek op mij zou moeten stemmen. Mijn advies aan u is om op de SP Wageningen te stemmen in maart. Zowel ik als de andere kandidaten zullen ons kei hard inzetten voor huisvesting voor iedereen, voor goed openbaar vervoer en tegen marktwerking in de zorg. Wij staan niet op de lijst om carriére te maken of een extra zakcentje te verdienen (dit dragen wij namelijk af), maar wij staan hier om u zonder winstoogmerk te vertegenwoordigen.”

U bent hier