h

Afvalrecycling 'Geacht college,'

26 januari 2018

Afvalrecycling 'Geacht college,'

Foto: Mali Maeder

De SP Wageningen wil dat de gemeente kijkt naar opties om de afval recycling binnen de gemeente te innoveren. De gemeenteraad is op het moment in overleg over een besluit om statiegeld op kleine PET-flesjes in te voeren.

De SP ziet dit als een stap in de goede richting, maar mist alternatieve plannen om eventueel effectiever grondstoffen terug te winnen met dezelfde investering.

Peter Rem, hoogleraar recycling en resources aan de TU Delft zegt in een recent nieuwsartikel van NOS (https://nos.nl/artikel/2211374-statiegeld-op-flesjes-eerst-slimmere-recyclingtechnologie.html? )dat een statiegeldplan op kleine PET-flesjes extreem duur is en het onze problemen niet op zal lossen. Hij geeft aan dat het geld beter gebruikt kan worden om te investeren in de afval recycling.

De SP roept het college op om te kijken naar hoe het huidige recyclingsysteem van de gemeente uitgebreid kan worden of wat de alternatieven zijn, zodat er zo veel mogelijk grondstoffen terug gewonnen kunnen worden uit ons afval. 

- Daniël Gerritsen

Reactie toevoegen

U bent hier