h

Zilveren Tomaat voor Agnes Beckers

7 mei 2017

Zilveren Tomaat voor Agnes Beckers

Foto: sp

Tijdens een gezellige viering van de Dag van de Arbeid door de Wageningse afdeling van de
Socialistische Partij in Vreemde Streken, heeft de partij aan zuster Agnes postuum de zilveren tomaat uitgereikt. De zilveren tomaat is een onderscheiding die door de SP wordt uitgereikt aan leden met een bijzondere verdienste.

Om dit ereteken te ontvangen werd zr. Agnes, die kort voor haar 90ste verjaardag door de gevolgen van ongeluk was overleden, vertegenwoordigd door haar nicht, Bernadette Ezendam.  In de toelichting op de uitreiking werd gememoreerd aan de “meer dan 37 jaar dat zij lid was van de SP” en dat de zuster, ook op  hoge leeftijd, vaak op bijeenkomsten van de plaatselijke partij aanwezig was, gewoon omdat dat iets was wat je als lid van een club doet. “De laatste jaren belde zij zo nu en dan af waarbij ze zich verontschuldigde refererend aan haar hogere leeftijd”. Voor zuster Agnes was de keuze voor de SP een volkomen logisch gevolg van spirituele overtuiging.

In reactie op de ontvangst van de Zilveren Tomaat, refereerde haar nicht Bernadette er aan dat tante Do, zoals zr Agnes heette voor zij intrad bij de Dominicanessen, altijd haar eigen weg had gekozen, eerst voor het klooster en later voor een leven midden het Wageningse, waar zij zich helemaal thuis voelde.  Een aantal jaren geleden is tante Do nog op excursie geweest naar de Tweede Kamer der Staten Generaal en heeft zij Emile Roemer, fractievoorzitter van de SP in de kamer, ontmoet.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier