h

SPCafé: 'Ik vraag me af, ....'

4 februari 2017

SPCafé: 'Ik vraag me af, ....'

Foto: SP

Donderdag 16 februari (vanaf 19.30 uur); een gezellige avond in Wageningse bio-eetbar VReeMDe STReKeN met medewerking van de SP afd. Wageningen. De film-documentaire ’IK VRAAG ME AF’ wordt vertoond. Een film waarin een interactieve ontmoeting tussen migranten en Wageningen jongeren centraal staat.  Vragen als; “Waarom hebben Nederlanders een bepaalde tijd voor het eten?” en “Hoe zag je leven als jongere eruit in jouw land?” zijn aanleiding voor leuke discussies.

'IK VRAAG ME AF, Wageningse jongeren' is de eerste film van het filmproject ´IK VRAAG ME AF, ....´. In deze film van 27 minuten, stellen scholieren en jonge vluchtelingen uit Wageningen elkaar vragen via de camera. De vragen zijn uiteenlopend. Ze gaan over eenvoudige onderwerpen als hobby's, gamen, cultuur en school, maar ook meer diep-gaande vragen over emoties, angsten, vluchten en dromen worden gesteld. Aan het einde hebben de jongeren elkaar ontmoet en de eindfilm bekeken. Zowel de deelnemers waren positief alsook de mensen aan wie wij de film tot nu toe hebben laten zien. We kregen erg enthousiaste reacties als 'eye-opener', 'indrukwekkend',
'wie is nou eigenlijk vluchteling?'.

Het project ´IK VRAAG ME AF´ is een groeiende verzameling vragen en antwoorden tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. Het doel is om
nieuwsgierigheid en interesse voor elkaar te wekken, met elkaar in gesprek te gaan en begrip voor elkaar te creëren. Maar ook om hun verhalen via film aan een groot publiek te vertellen. Mensen van verschillende culturen gaan niet direct met elkaar in gesprek, maar via de camera. Dit zorgt ervoor dat ze open en eerlijk vragen durven te stellen en te beantwoorden. Overigens is er niet altijd een duidelijke lijn tussen 'de migrant' en 'de Nederlander', er zijn vluchtelingen die net gearriveerd in Nederland en migranten die al 30 jaar in Nederland wonen en inmiddels ook Nederlander zijn.

'IK VRAAG ME AF' is een project van Pauline van Tuyll en Dorien Roggekamp.

Reacties

Mag ik daar ook als niet SP-er  komen?

Natuurlijk. Het SP café is voor iedereen.    

Jongeren en vluchtelingen zijn ook nadrukkelijk welkom! Dus neem je zoon/dochter, een nieuwe Wageninger/ster, je niet SP-stemmende vriend/vriendin gezellig mee naar deze bijzondere avond!

Reactie toevoegen

U bent hier