h

TTIP en de Wageningse gemeenteraad

23 mei 2016

TTIP en de Wageningse gemeenteraad

Foto: Diederik

In april behandelde de Wageningse gemeenteraad een burgerinitiatief om Wageningen TTIP-vrij te verklaren. 'Dat was het eerste burgerinitiatief sinds jaren in onze gemeente,' zegt Diederik van der Loo van SP Wageningen. 'Veel gemeenten hebben zich al TTIP-vrij verklaard. In Wageningen gebeurde dat helaas niet. Op de landelijke TTIP Actiedag op 28 mei praten we verder over de betekenis van dit verdrag voor Wageningen en vooral het midden en klein bedrijven (mkb)'.

Op zaterdag 28 mei organiseren de Wageningse afdelingen van GroenLinks en SP een debatavond over vrijhandelsverdrag TTIP, in Ons Huis aan de Harnjesweg 84.  Na een film over het TTIP-verdrag gaat Anne-Marie Mineur, lid van het Europees Parlement voor de SP, in debat met het publiek. De avond begint om 19.30 uur.

'Onze regering en sommige andere landen willen vrijhandelsverdrag TTIP zo snel mogelijk invoeren,' zegt Rik Hoevers, afdelingsvoorzitter van GroenLinks Wageningen. 'De debatavond gaat over de gevolgen voor inwoners en ondernemers in Wageningen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden, de kwaliteit van producten en bescherming van lokale ondernemers tegen goedkope import.'

TTIP staat voor het "Transatlantic Trade and Investment Partnership": het vrijhandelsverdrag waarover de Europese Unie en de Verenigde staten onderhandelen. Voorstanders verwachten dat de overeenkomst zorgt voor economische groei, terwijl tegenstanders vrezen dat  TTIP de macht van grote bedrijven te ver vergroot en het regeringen moeilijk maakt om markten te reguleren in het algemene belang.

Meer weten? Mail Diederik

Reactie toevoegen

U bent hier