h

Ik ben burger van Oekraïne ........

2 april 2016

Ik ben burger van Oekraïne ........

Foto: SP

Als lokale SP afdeling Wageningen kregen we een brief binnen. (afzender bekend bij redactie) ‘Ik ben burger van Oekraïne en ik ben tegen associatie met EU want ik zie hoe dit verdrag mijn land kapot maakt. Daarom doe ik mee aan deze NEE campagne. Hieronder leg ik mijn motivatie uit.

Op 17 maart ben ik naar het debat van SP en PVDA in Arnhem geweest. Ik schrok van de demagogie van PVDA (Paul Tang) die meent dat met dit verdrag Oekraïne beter wordt. En die onzin vertellen politici waarvan de meerderheid nooit in de Oekraïne zijn geweest, niks over Oekraïne weten en nog geen 5 steden van dit land zouden kunnen noemen!

Dagelijks lees ik Nederlandse en Oekraïense media en ik zie hoe berichtgeving over integratie van de Oekraïne in de EU verschilt. Dat zijn 2 absoluut verschillende  "waarheden"! De taal barrière wordt door slimme politici blijkbaar heel goed benut.

De Nederlandse regering houdt steeds vol dat het niet de bedoeling is dat de Oekraïne ooit in de EU komt. En in de Oekraïne gaat nog geen maand voorbij zonder dat president of een andere hoge functionaris belooft dat Oekraïne voor 2020 volledige lid van EU wordt. En ze beweren dat ze daarvoor de garanties van EU hebben!

Reactie toevoegen

U bent hier