h

Bombardementen in Syrië

26 januari 2016

Bombardementen in Syrië

Foto: Kind uit Syrië / Nieuwsbeest.nl

Iedereen staat te trappelen om IS te bombarderen. Maar de SP niet!

Foto: SP

Er zijn geen makkelijke oplossingen voor het verschrikkelijke conflict in Syrië. Maar de Nederlandse regering gaat nu olie op het vuur gooien omdat ze niet weet hoe de brand geblust moet worden. Een politieke oplossing is niet voorhanden dus maken we de problemen voor de goedwillende Syriers alleen maar erger en kunnen we ze niets bieden.

Luchtaanvallen zullen de ravage in Syrië alleen maar vergroten. De interventies in Irak en Afghanistan hebben laten zien dat ‘precisiebombardementen’ een wassen neus zijn. De ravage die de bommen aanrichten zullen bovendien uiteindelijk als een boemerang terugkomen.

Lees meer in: vijf vragen aan Harry van Bommel.

Reactie toevoegen

U bent hier