h

Nieuws uit 2016

9 december 2016

Oudejaarsborrel

Foto: SP
16 november 2016

Europa verkeert in crisis

Foto: SP

Europa verkeert in crisis, niet alleen economisch maar ook politiek. Steeds meer burgers keren zich af van de Europese Unie, ook in Nederland. Zij accepteren het niet dat veel politieke partijen wel zeggen dat ze geen macht willen overdragen aan Brussel, maar dat de afgelopen jaren toch hebben gedaan – en niet zo’n beetje ook. De SP is het met deze mensen eens.

Lees verder
30 oktober 2016

Interliner Wag-Arnhem vv

Foto: SP

Terwijl de meeste politieke partijen zich druk maken over de bereikbaarheid van Wageningen per auto vraagt de SP aandacht voor het
openbaar vervoer. Het openbaar vervoer dat de laatste decennia is verwaarloosd en is overgelaten aan de markt.

Lees verder
16 oktober 2016

Woonvisie 'Wageningen' zonder ruggengraat

Door de gemeenteraad Wageningen is op 10 oktober de woonvisie vastgesteld. In het document wordt de toekomst van de Wageningse woning-voorraad vastgelegd. Het is een zeer algemeen document geworden, waarin geen keuzes zijn gemaakt en waarmee toekomstige woningbouw-programma's alle kanten op kunnen.

Lees verder
12 september 2016

Nat Zorgfonds op de Molenmarkt

Foto: SP

Afgelopen zaterdag 10 september stonden we met enkele leden van de SP Wageningen met een kraam op de Molenmarkt voor het Nationaal  Zorgfonds. Er was veel belangstelling voor. Dit bleek wel uit de reacties die we kregen als we met de bezoekers van de Molenmarkt in gesprek gingen. De sfeer was goed  en het was ook schitterend weer met veel zon.  Dit vraagt nog om een vervolg in Wageningen .  

Lees verder
12 september 2016

Golfbaan op de Zoom

De golfclub in Wageningen wil graag een golfbaan aanleggen aan de rand van de Zoomweg.  De wethouder van ruimte, Han ter Maat, wilde daar wel een vergunning voor verlenen. Door deze aanleg wordt een deel van dat gebied ontoegankelijk, en worden er ook een flink aantal oude beuken omgezaagd. De actiegroep Mooi Wageningen heeft hier tegen geprotesteerd. In de raadsvergadering van september 2015 heeft een meerderheid van de wageningse raad, met o.a. VVD, CDA, Stadspartij, D66, PvdA en de Christenunie voor de aanleg van de golfbaan gestemd. De SP heeft vorig jaar uitgezocht of dit wel mocht. De Provincie Gelderland heeft opgeschreven in haar omgevingsverordening dat dit deel een natuurgebied moet worden. Dat wordt het dus niet als er een golfbaan wordt aangelegd, dat is in feite een sportpark.

Lees verder

Pagina's

U bent hier