h

Nieuws uit 2014

18 december 2014

Huishoudelijk hulp (HbH1) hard nodig

Foto: Beuningen / Beuningen

SP Wageningen roept inwoners op om zich te melden als ze hun huishoudelijk hulp 1 (zelf controle over huishoudelijk hulp, HbH1), die nu vergoed wordt, kwijt dreigen te raken. Gemeente Wageningen wilde daarmee stoppen, maar volgens de partij mag dat niet zomaar en moet er eerst zorgvuldig individueel onderzoek aan voorafgaan.

Lees verder
9 december 2014

In Memoriam Kees Meeuwsen

Foto: Jo Soolsma / SPW

Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat een van onze kameraden van het eerste uur,  lid nummer 522 van de SP, Kees Meeuwsen op de vroege maandagochtend, 8 december, is overleden.

Lees verder
2 december 2014

Parkeerplan voor Wageningen

Er zijn problemen met het parkeren in Wageningen. Op piekmomenten zijn er, zowel voor fietsen als voor auto's, onvoldoende plaatsen in en direct om het centrum. De omliggende wijken ondervinden steeds meer overlast door langparkeerders en bezoekers van het centrum. Zoals bekend maakt het college van B&W op dit moment een parkeerplan. Helaas staan in dit plan geen oplossingen voor de huidige  parkeerdruk. De schaarse ruimte wordt voor de zoveelste keer herverdeeld.

Lees verder
27 november 2014

SP kritisch op begroting 2015

Steeds weer gemeentelijke bezuinigingen, op cultuur in 2013, op hulp bij de huishouding in 2015, en nog veel meer bezuinigingen. Bezuinigen in een steenrijk land waarin de lasten vooral bij de lage en  middeninkomens worden gelegd  en de rijken geen strootje in de weg wordt gelegd. Dit is in het kort de kritiek van de SP fractie op de gemeentelijke begroting voor 2015. Hieronder enkele delen uit het betoog van Frank Bos 

Lees verder
11 november 2014

SP fan van Arboretum Belmonte

Het Arboretum Belmonte is het grote park bovenop de Wageningese berg. Een park met mogelijkheden voor wandelen, ontspannen, picknicken, etc. .  Een park met plekjes die een prachtig uitzicht over de uiterwaarden van de Rijn geven. Het park was altijd van Wageningen UR, maar in 2012 is het verzelfstandigd en wordt het  beheert door de Stichting Belmonte Arboretum. Het onderhouden  van dit mooie park kost echter veel geld.

Lees verder
8 november 2014

Wie is de baas in Wageningen?

De provincie begint zich steeds nadrukkelijker met onze directe omgeving te bemoeien. Ook de samenwerking van Wageningen UR en de gemeente loopt steeds meer via de provincie. Het valt de SP op dat de laatste jaren bestuurszaken anders gaan als voorgaande jaren. Het lijkt erop dat de Provincie voor ons gaat besturen in plaats van met ons. Het voordeel is dat we in maart 2015 kunnen gaan kiezen voor onze favoriete partij in de Proviciale Staten en daarmee de samenwerking kunnen verbeteren.

Lees verder

Pagina's

U bent hier