h

Nieuws uit 2007

8 december 2007

SP plaatst spandoeken bij enkele braakliggende terreinen

Zaterdag 8 december heeft de SP spandoeken met de tekst ´waarom ligt dit braak´ of ´waarom woont hier niemand´ geplaatst bij verschillende braakliggende terreinen. De terreinen zijn Pudoc, Kirpestein en de hoek Lawickse Allee en de Rooseveltweg. hieronder wordt uitgelegd waardoor het komt dat het betreffende terrein zo lang braak ligt. Kirpestein en het terrein op de hoek van de Lawickse Allee en de Rooseveltweg liggen zo lang braak door de geringe mogelijkheden die een gemeente heeft voor een actievere grondpolitiek. Pudoc daarentegen ligt al bijna 20 jaar braak door een gebrek aan gemeentelijk initiatief.

Lees verder
21 november 2007

Aktie afgelast

Zoals u misschien al gehoord zult hebben, zijn de plannen van minister Donner om het ontslagrecht te versoepelen, voorlopig op de lange baan geschoven. Het kabinet gaat nu een commissie instellen die in de loop van 2008 met nieuwe voorstellen gaat komen. We moeten dus afwachten welke aap er dan uit de mouw gaat komen.

Lees verder
20 november 2007

Demonstreer mee tegen de versoepeling van het ontslagrecht

Flitsontslag
Op zaterdag 24 november organiseren de gezamenlijke vakbonden demonstraties tegen de versoepeling van het ontslagrecht. Net als de vakbonden ziet de SP werknemers niet als wegwerpartikelen en is de SP tegen het flitsontslag. Dus roept de SP naast haar leden ook alle werknemers op tot deelname aan deze demonstraties.

Lees verder
20 november 2007

Werkgroep Ede: Op 12 december gaat de Basisscholing van start

De cursus wordt gegeven in samenwerking met onze moederafdeling Wageningen. De lokatie is voorlopig het SP - honk van de afd. Wageningen (Het Volkshuis, Vergersweg 22-24). Iedereen die serieus wil meewerken om in Ede een sterke SP afdeling op te richten kan zich opgeven.

Lees verder
10 november 2007

Wageningse pakjesavond

Er was geen doorkomen aan gisteren bij de behandeling van de begroting. Dorien van de Laak van GroenLinks gaf het dan ook aan en SP-fractievoorzitter Jo Soolsma kon dat van harte ondersteunen: iedereen had naar believen kadotjes voor burgers op papier gezet en als motie ingediend. Daardoor moesten we ons door in totaal 20 amendementen en 24 moties heenworstelen, en dat duurde maar liefst 10 uur. Ter vergelijking: in Veenendaal werden 4 amendementen ingediend!

Lees verder
16 oktober 2007

SP Werkgroep Ede wil zich presenteren

De SP werkgroep Ede wil zich eind november presenteren aan alle 184 leden uit Ede en omgeving. De werkgroep, onder leiding van Joost Scholten, wil graag kennis maken met de leden en natuurlijk ook met bijna-leden. Als je speciale onderwerpen op de ledenvergadering wil bespreken met de overige SP leden bel ook gerust even of stuur een mailtje.

Lees verder

Pagina's

U bent hier