h

Verkiezingen oud

8 maart 2017

Verkiezingsavond in Vreemde Streken

Foto: SP

Woensdag 15 maart wordt een spannende dag voor Nederland. Krijgen we een nieuwe regering over links of over rechts, wordt de PVV inderdaad de grootste partij? Is het de PvdA gelukt om toch nog genoeg stemmen binnen te halen ondanks 4 jaar rechts beleid? Stemmen de Wageningers nog steeds links van het midden?

Lees verder
28 februari 2017

Soepexpres ………..hmmm

Foto: sp

Woensdag 1 maart is de SP Soepexpres weer in Wageningen. Dat wordt weer smullen. Op de eerste dag van de lente is het helaas toch nog wat nat en koud. Een lekker kopje warme tomatensoep is dan best lekker.

Lees verder
31 januari 2015

Lokale journalistiek

Foto: SP Gelderland / SP

                                                                                                      De SP is felle een pleitbezorger voor sterke lokale en regionale journalistiek. De SP fractie heeft het college van Gedeputeerde Staten in Gelderland gevraagd naar de mogelijkheden voor de vorming van een ´Gelders fonds voor regionale journalistiek´. Uit een dergelijk fonds zouden regionale journalistieke projecten gefinancierd kunnen worden. De SP vindt dat de regionale en lokale media een cruciale rol spelen in een vitale lokale en provinciale democratie en maakt zich zorgen hierover. Aanleiding voor de schriftelijke vragen zijn de recente ontwikkelingen bij Wegener (De Stentor en De Gelderlander) waarop opnieuw ontslagen gaan vallen.

Lees verder
16 maart 2014

Campagnedag 15 maart 2014

Zaterdag 15 maart was de laatste zaterdag waar zich alle politieke partijen van Wageningen zich konden presenteren op de markt. Met een flink aantal actieve leden kleurden we de markt rood en voerden discussies maar zorgde ook voor wat gezelligheid. Voor de meeste politiek partijen was dit het vierjaarlijkse markt optreden Voor de SP was dit gewoon weer eens op de markt staan om met Wageningers te praten.

Lees verder
13 maart 2014

Eric op bezoek

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart komt Eric Smaling, oud-Wageninger, naar Wageningen om met Wageningers een kopje koffie te drinken en te praten over de zaken die hen bezighoud. Het tweede kamer lid wil graag weten wat er onder de mensen leeft en wat hoe de SP kan bijdragen aan een betere woon- en leefomgeving.

Lees verder
28 februari 2014

nr 7 verkiezingslijst; Dewa Rasiawan

"Het is tijd voor een ommezwaai en verandering. Dat kan alleen als de SP een grote partij wordt.". Lees het hele interview van Dewa door Peter van Herpen in ´de Veluwepost´ van 27 februari 2014.
www.deweekkrant.nl/artikel/2014/februari/27/dewa_rasiawan_a_het_is_de_ho...

Lees verder
14 februari 2014

Online

De StemWijzer staat online. Vertegenwoordigers van de 9 partijen die meedoen aan de lokale verkiezingen lanceerden de Wageningse StemWijzer door het gezamenlijk aansnijden van een taart in de Publiekshal van het stadhuis.
De StemWijzer is te vinden op www.wageningen.nl en bevat 30 stellingen die kunnen worden beantwoord met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer is op maat gemaakt.

Lees verder
16 januari 2014

SP wijst EU burgers op stemrecht / points out voting rights

Omdat de universiteit in Wageningen veel internationale mensen trekt (studenten, promovendi, onderzoekers, hoogleraren) is het logisch dat zij ook stemrecht hebben voor zaken die hen aan gaan in hun dagelijks leven. ‘Ook EU burgers hebben recht op politieke vertegenwoordiging’, vindt de SP. ‘Net als bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het is opvallend dat veel mensen dit niet weten, en daar kunnen we wat aan doen.’

Lees verder
19 december 2013

Onze Kandidaten voor 2014

De ledenvergadering van de Socialistische Partij heeft donderdag 12 december de kandidaten lijst vastgesteld. De eerste 6 kandidaten zijn toppers binnen de actieve ledengroep van de SP en zijn vast van plan om de SP slogan, SP 100% sociaal, waar te maken. Buiten deze 6 kanjers wordt de lijst aangevuld met serieuze en gemotiveerde SP leden. Onder de SP leden die niet op deze lijst staan zijn zeer gemotiveerde Wageningers die op de achtergrond het SP gedachte goed uitdragen. (letterlijk of figuurlijk).

Lees verder
23 september 2013

Kandidaten voor kieslijst SP lopen zich warm

De Socialistische Partij Wageningen (dé SP) gaat weer van harte mee doen aan de raadsverkiezingen in maart 2014. Het wordt voor de lokale SP afdeling de derde keer dat ze kandidaten presenteren die zich in willen zetten voor een beter Nederland te beginnen in Wageningen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier