h

Openbaar Vervoer

11 juni 2017

over bereikbaarheid en mobiliteit.

De Socialistische Partij (SP) Wageningen vraagt zich oprecht af waarom er al jarenlang gesproken moet worden over diverse varianten van de verbinding Wageningen-Ede c.q. een rondweg om Wageningen of de WUR-Campus. Het bijzondere van de discussie is daarbij dat bereikbaarheid van Wageningen de laatste jaren helemaal niet is verslechterd.

Lees verder
30 oktober 2016

Interliner Wag-Arnhem vv

Foto: SP

Terwijl de meeste politieke partijen zich druk maken over de bereikbaarheid van Wageningen per auto vraagt de SP aandacht voor het
openbaar vervoer. Het openbaar vervoer dat de laatste decennia is verwaarloosd en is overgelaten aan de markt.

Lees verder
18 juni 2016

SP en rondje Campus

Foto: NicoH / SPWAG

Bijna elke Wageninger heeft een mening over de bereikbaarheid van onze stad. Uiteraard wil de SP  daar niet voor onder doen. Het rondje Campus  of het verbreden van de Nijenoordallee geeft in alle gevallen overlast en milieuschade. De inwoners van Tarthorst/Roghorst en Noordwest en hun wijkcomité’s worden gebruikt om argumenten te bedenken die uiteraard elk in hun voordeel worden uitgelegd. Voor de argumentatie om een variant A of B te kiezen worden gegevens gebruikt die waarschijnlijk niet meer valide zijn, maar nog wel goed van pas komen voor het ene of het andere kamp. Nu de voorkeur voor een variant is uitgesproken door de gemeenteraad zijn er vervolgens weer financiële argumenten die mee gaan wegen en een Wageningen UR die niet enthousiast reageert.

Lees verder
9 september 2015

Beter Bereikbaar Wageningen

Foto: NicoH / SPWAG

Afgelopen donderdag heeft de projectgroep Beter Bereikbaar Wageningen (niet te verwarren met WageningenBereikbaar) een presentatie gegeven over de verkeerssituatie rondom Wageningen. De presentatie werd georganiseerd onder verantwoordelijkheid van het college van Wageningen. De wethouder was dan ook aanwezig om met bezoekers te speeddaten. (lees een korte impressie van onze verslaggever Gerard).

Lees verder
14 juni 2015

De busbaan en de knip deel IV

De berichten over de knip in de Valleilijn per 23 augustus hebben nogal voor wat verwarring gezorgd. De mededelingen van Syntus dat de Valleilijn in de avond en in het weekend niet over de campus zou gaan rijden heeft bij  Wageningen UR tot enige verbazing geleid. Enige lobby heeft vervolgens tot resultaat dat er niet wordt afgeweken van de eerdere toezegging  in juni 2014.  

Lees verder
29 mei 2015

De Busbaan en De Knip, deel III

De veelbesproken busbaan over de Campus is klaar voor
gebruik. Een prachtige strook zwart asfalt ligt dwars door het groen van het Wageningse Universiteits terrein. Het is nu nog even wachten op de bus. Als alles
volgens plan verloopt, zal de bus per 23 augustus over de busbaan gaan rijden.

Lees verder
2 maart 2015

Bord Ede/Wageningen aangepast.

Foto: Frank Bos

De treinreizigers, die op station Ede Wageningen, de bus naar Wageningen zoeken, weten nu waar ze deze kunnen vinden. Het is de SP gelukt om, na veel moeite, een verwijzingsbord te krijgen op het station. De reizigers kunnen nu zien dat ze voor bus nr 88 (Valleilijn) linksaf moeten en voor bus 86 (door Bennekom) rechtsaf.

Lees verder
5 juli 2014

Bewegwijzering Ede/Wageningen

Maandag 30 juni, tijdens de gemeenteraad Wageningen, heeft de SP fractie een motie ingediend over de bewegwijzering vanaf station Ede-Wageningen.
De bussen richting Wageningen vertrekken nu vanaf twee zijden van het station en het is voor trein-passagiers onduidelijk van waar de eerst volgende bus richting Wageningen vertrekt en of dit de HOV ‘de Valleilijn’ (lijn 88) is of de bus door Bennekom en langs het Pantarijn (lijn 86).

Lees verder
22 mei 2014

SP raadsfractie aan het werk

Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2014 is de SP bijna verdriedubbeld: van 577 naar ruim 1500 stemmen en we zijn nu met twee zetels in de raad vertegenwoordigd. SP-stemmers: hartelijk dank voor jullie vertrouwen. Frank en Diederik gaan jullie de komende vier jaar vertegenwoordigen en zullen opkomen voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen, meer ontmoetingsplaatsen voor iedereen, een bereikbaar en gezellig Wageningen en een betere toekomst voor iedereen. Kortom: 100% sociaal.

Lees verder
16 april 2014

De busbaan en de KNIP

In 2007 hebben de Gemeente Wageningen samen met de Provincie Gelderland en WageningenUR  afspraken gemaakt over een busbaan over de Campus.  De SP heeft, samen met WageningenBereikbaar fel geprotesteerd tegen dit idee i.v.m.  de gevolgen voor busreizigers in de wijken Roghorst, Tarthorst en de Weiden. Inmiddels is het 2014 en zijn de meeste politieke partijen niet meer geìnteresseerd in de gevolgen die de realisatie van de busbaan heeft voor de huidige gebruikers. Tijdens de presentatie van de busbaanplannen in februari heeft WageningenBereikbaar en de SP toch van zich laten horen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier