h

Algemeen

17 november 2021

Moomin Ait-Imchi stopt als fractievoorzitter

Foto: SP / SP.nl

Onlangs heeft onze afdeling besloten om niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Wageningen. Daarnaast heeft onze fractievoorzitter Moomin Ait-Imchi (SP) ervoor gekozen om eind november afscheid te nemen van de Wageningse gemeenteraad. Hij is onlangs afgestudeerd en begint binnenkort aan een nieuwe baan in de advocatuur.

Lees verder
11 maart 2021

TESTEN EN VACCINEREN: MEER VRIJHEID ZONDER DWANG

Foto: SP / SP.nl

De SP wil geen tweedeling in de samenleving en geen enkele vorm van dwang voor mensen om zich te laten vaccineren. Daarom is de SP ook tegen een vaccinatiepaspoort als bewijs waarmee je kunt aantonen dat je gevaccineerd bent als voorwaarde voor toegang tot voorzieningen. Ook heeft op dit moment nog niet eens iedereen gelijke toegang tot een vaccin, helaas moeten veel mensen nog te lang wachten voordat zij aan de beurt zijn. Het zou dus sowieso oneerlijk zijn om op basis hiervan een onderscheid te maken. Daarom zijn wij tegen een vaccinatiepaspoort.

Lees verder
11 september 2017

SP laat mensen nooit stikken

Het is jammer dat sommige bewoners in de Roghorst zich niet serieus genomen voelen door de SP fractie in de gemeenteraad van Wageningen. Binnen de fractie is dan ook verbaasd gereageerd.

Lees verder
7 mei 2017

Zilveren Tomaat voor Agnes Beckers

Foto: sp

Tijdens een gezellige viering van de Dag van de Arbeid door de Wageningse afdeling van de
Socialistische Partij in Vreemde Streken, heeft de partij aan zuster Agnes postuum de zilveren tomaat uitgereikt. De zilveren tomaat is een onderscheiding die door de SP wordt uitgereikt aan leden met een bijzondere verdienste.

Lees verder
29 maart 2017

Een bijzonder SP lid

Foto: SP Wageningen

Op woensdag 29 maart 2017 is zuster Agnes overleden. Zij was een bekende en bijzondere vrouw binnen de Katholieke en Protestantse kerkgemeenschap in Wageningen en binnen de SP afdeling Wageningen. Ondanks haar leeftijd en broze gezondheid was zij heel actief, zowel binnen de kerkgemeenschap als binnen de SP afdeling Wageningen. Zij is net geen 90 jaar geworden.

Lees verder
9 februari 2017

Vertrek Diederik

Foto: SP

"NEE tegen de Europese grondwet, ....."  dat zei de lokale campagneleider van de SP campagne , Diederik van der Loo, 10 jaar geleden. Het was een NEE-campagne tegen de Europese grondwet, die vervolgens glansrijk werd gewonnen

Lees verder
19 januari 2017

Diederik naar de EU

Ons raadslid Diederik van der Loo gaat in
Brussel aan de slag als fractiemedewerker voor Dennis de Jong, Europees Parlementariër voor de SP. Per 1 februari 2017 gaat hij zich inzetten op het dossier ‘Transparantie’. Helaas kan hij deze werkzaamheden niet combineren met zijn raadslidmaatschap in de Wageningse gemeenteraad. De raadsvergadering van 30 januari 2017 zal de laatste zijn.

Lees verder
3 april 2016

W12 en b b Wageningen

Gelezen in de raadsflits: Een concept verslag van een bijeenkomst van de gemeente Wageningen met vertegenwoordigers van W12, over Beter Bereikbaar Wageningen, toegestuurd op verzoek van de raad. In het verslag van het gesprek tussen grote ondernemers en de gemeente valt op dat de gemeente, vertegenwoordigd door één van haar ambtenaren, zo nu en dan wel erg prominent de discussie lijkt te willen sturen.

Lees verder
16 oktober 2015

SP-Statenfractie in Wageningen

Foto: SP Wageningen

Op 14 oktober jl. was de SP fractie van de provincie
Gelderland
 op bezoek in Wageningen. De 6 persoons-fractie zit niet alleen op het pluche in het Huis der Provincie maar reist ook door de provincie om te weten wat er leeft. Woensdag was Wageningen aan de beurt. Er zijn in Wageningen genoeg onderwerpen die via of door de provinciale  politiek in Wageningen worden bepaald.

Lees verder

Pagina's

U bent hier